sångbok mina bilder
om mig kurser
kontakt
 

Ett av mina stora intressen är att skriva barnvisor.
Resultatet av det blev en sångbok som blev färdig 2002 . " Nu blommar rapsen"

Det går ju åt en hel del sånger när man håller på att undervisa i musik. Ovh med barn i olika
åldrar och flera skolkörer behöver man alltid något nytt. Hittar man inte vad man vill ha, får man försöka skriva själv!

När jag upptäckte att jag faktiskt fick ihop en sång som fungerade för skolbarnen, blev det strax flera. Under årens lopp har det alltså kommit fram åtskilliga julvisor, sommarlovslåtar eller andra sånger som passar vid de olika årstiderna.

I arbetet med småttingarna i musiklekisgrupperna blir det en annan sorts sånger. Sånger som passar att spela till eller att röra sig till.En del av musiklekissångerna presenteras vid kursen. I framtiden hoppas jag på att få sätta ihop ett häfte med musiklekismaterial.

Sångboken är mer anpassad för skolbruk och sångerna har använts flitigt i mina skolkörer. Att den heter " Nu blommar rapsen " betyder inte att den är speciellt skånsk. Det bara blev så, när jag dagligen passerade ett rapsfält på väg från sommarhuset till hemmet och jag såg hur det blev allt gulare och vackrare. Till sist var jag så inspirerad att jag var tvungen att sätta mig och skriva en sång. Nu sjunger vi den varje vår här i min skola!

 
 
hem