sångbok mina bilder
om mig kurser
kontakt
 

Då jag nu har varit verksam i ganska många år och samlat på mej en hel del erfarenheter,
provade jag för ett par år sedan på att åka ut och inspirera andra och ha kreativa och stimulerande dagar för pedagoger och personal som också jobbar med musik i skolan.

Detta föll väl ut och och både jag och kursdeltagare har haft givande och innehållsrika dagar!

Idé-torkan drabbas ju de flesta av förr eller senare och som förskole eller grunskolepersonal räcker kanske inte tiden till att ha full koll på allt man ska lära barnen. Ett ämne som ibland kommer i skymundan är kanske musiken. Och ev kan det bero på att man själv inte spelar något instrument eller inte tycker att man är tillräckligt duktig. Eller så har man svårt att hitta nya sånger som kan passa barngruppen. Man kanske tycker att de där gamla sångerna vill väl barnen inte sjunga!

De senaste åren har det faktiskt kommit ut mycket bra material som är lätta att använda även för den som inte kan hantera ett instrument, men alla de gamla barnvisorna är inte att förakta. Det finns mycket matnyttigt att plocka ur dem och att använda på nya sätt.

Om du anmäler dig till en musikdag hos mig lovar jag att det blir en inspirerande och kreativ dag med mycket sång och lek och "påfyllning" som du kan ta med dig hem och använda direkt i din barngrupp. Jag tipsar om nytt material och vi testar på att spela blockflöjt på ett mycket enkelt sätt.

Givetvis kommer vi också att sjunga sångerna ur min sångbok som du får med dig hem

Med rim och ramsor utvecklar man sitt rytmsinne
Med hjälp av rörelsen besfäster man pulskänslan
Med rytmiken som ett pedagogiskt hjälpmedel kan man belysa musiken från olika håll och kanter och jag kommer att visa metoder på hur man kan lära ut t.ex en sång, begrepp, musikteori, dans eller kanske något inom matte, svenska eller oä.

Mitt material riktar sig främst för er som undervisar på förskolan samt de lägre åldrarna på grundskolan. Man behöver inte kunna spela något instrument!

 
 
hem